New York: više od 6.000 rabina okupilo se na godišnjoj konferenciji

0

Tisuće rabina i vođa zajednica iz cijelog svijeta okupilo se u New Yorku na godišnjoj međunarodnoj konferenciji – Kinus Hašluhim – kojom se slave židovski ponos i jedinstvo. Emisari organizacije Chabad Lubavitch iz 100 zemalja, a među kojima je i rabin Pinchas Zaklos, imaju priliku podijeliti ideje i iskustva inspirirana i vođena učenjima Rebea – rabina Menachema M. Schneersona, sjećamo ga se po pravdi.

Riječ je o najvećem rabinskom okupljanju koje svake godine privlači oko 6.000 i više sudionika. Ove se godine održava u vrijeme 25. obljetnice smrti Lubavičeskog Rebea. Dolazeći nakon niza antisemitskih tragedija, uključujući travanjsku pucnjavu u Chabad centru u gradu Poway u Kaliforniji tijekom koje je jedna osoba ubijena, a tri su ranjene, rabini su, među ostalim, sudjelovali na seminarima i radionicama čije su teme bile borba protiv antisemitizma, potreba za moralnim odgojem te njegovanje židovskog ponosa usprkos rastućem neprijateljstvu.

Rabini su također dijelili svoja iskustva vezana uz sigurnost te kako održati optimizam i radost u njihovim zajednicama. S druge strane, konferencija pruža priliku da se rabini druže, provedu vrijeme sami sa sobom, da razmisle kako da poboljšaju aktivnosti u zajednici te da prikupe nove ideje.

Svake godine na konferenciji se snima i velika zajednička fotografija svih sudionika

Share.

About Author

Comments are closed.