Svakodnevni život

Posjet rabina Pinchasa Zaklosa Osijeku i Koprivnici

1 minuta ranije

Rabin židovske organizacije Menora-Chabad, Pinchas Zaklos ovoga je tjedna bio u neslužbenom posjetu židovskim općinama u Osijeku i Koprivnici.

Tom je prigodom imao zadovoljstvo sastati se s novim predsjednikom Židovske općine Osijek gosp. Damirom Lajošem te s prof. Arianom Šandl koja mu je otvorila vrata koprivničke sinagoge, a koja danas ima status kulturnog centra.

Rabin Pini zamolio je gosp. Lajoša da stavi tefilin uz blagoslov za uspješan novi mandat

Tijekom posjeta je doznao mnoštvo crtica iz povijesti Židova na tim prostorima koji su ostavili dubok trag u kulturi, gospodarskom razvoju te, općenito, u svakodnevnom životu Slavonije te Podravine i Prigorja. Od zuba vremena sačuvani su i brojni vrijedni predmeti koje je rabin imao prilike razgledati, prošetao je i Židovskim grobljem u Osijeku, a ponajviše ga je zanimao život današnjih židovskih obitelji, izazovi s kojima se susreću te mogućnosti suradnje.

Židovsko groblje u Osijeku

Nije propustio ni priliku zamoliti gosp. Lajoša da stavi tefilin uz blagoslov za uspješan i plodan novi mandat te dug i sretan život.

Slične objave
Svakodnevni život

Onaj čija snaga i moć ispunjavaju svijet…

Hrvatska je ovih dana svjedočila snažnim i razornim potresima koji su iz temelja potresli ne samo zemlju, već i naše živote. Kada…
RebeSvakodnevni život

Moramo preuzeti odgovornost za svoje zdravlje, a ne se samo oslanjati na liječnike

U jeku pandemije novog koronavirusa volimo se prisjetiti riječi i učenja Lubavičerskog Rebea, rabina Menachema Mendela Schneersona, sjećamo ga se po pravdi….
Svakodnevni život

Preporuke za obilježavanje Šabata i židovskih blagdana tijekom pandemije COVID-19

Pandemija novog koronavirusa zatvorila je, nažalost, vrata i brojnih sinagoga, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Međutim, prvi korak u postupnom…