U nizu rabinskih odredbi koje su postavljene kao zaštita protiv mješovitih brakova i asimilacije, učenjaci su zabranili konzumiranje vina, kruha i kuhane hrane ne-Židova, čak i kada ti proizvodi ne sadrži bilo kakav ne-košer sastojak.
Zabrana hrane kuhane od strane ne-Židova primijenjuju se samo u sljedećim slučajevima:
- ako je to hrana koja se ne može jesti sirova,
- ako je to važna hrana, “podobna da se posluži na kraljevskom stolu.”
Zabrana u vezi kruha ne-židova odnosi se na kruh pečen kod kuće, a ne na kruh pripremljen u pekarama. Ipak, običaj je u mnogim sredinama da se koristi samo pas jisroel (“židovski kruh”), kako se ne bi iskorištavala tolerantnost u ovom pitanju.
Ako je Židov uključen u bilo koji dio procesa pečenja ili kuhanja (npr., ako on upali pećnicu), tada je ta kuhana ili pečena hrana dopuštena. Sefardska pak tradicija zahtijeva da Židov sam stavi hranu na vatru.